Pressemelding

ULYKKEN
En film om å gripe dagen, for i morgen kan alt se annerledes ut

Filmen er produsert uten statlige filmfondpenger, for imponerende 2,7 millioner kroner i privat kapital fra et entusiastisk næringsliv i Drammen og Nedre Eiker. Spindfilm og Fender film er stolte av å kunne presentere Ulykken, filmet i Drammen.

Filmen fokuserer på nære og realistiske menneskeskildringer og er historien om den vellykkede bilselgeren Jonas (Rune Temte) som over natten får livet snudd på hodet. Han mister jobb og status. I nedturen møter han mennesker som leder han mot å se livet i et større perspektiv.

Marcelino Martin Valiente, har skrevet historien og debuterer som spillefilmregissør. Han bringer med sin bakgrunn en mer kontinental fortellerform til kinolerretet i Norge. Hans to kortfilmer Cargo og Berørt, produsert av Spindfilm, er vist på en rekke festivaler i inn og utland. Cargo er å finne på Norsk Filminstitutts; Norsk Kort 2006. 

Sven Nordin er kjent for de fleste. Han returnerer her til filmen etter 3 år med store teatersuksesser som Brand og Markens grøde, hvor han har vunnet Heddaprisen for beste mannlige skuespillerprestasjoner. Han har i tillegg vunnet kritikerprisen - også det for beste skuespiller.

Rune Temte debuterer i en hovedrolle på film, etter å ha hatt suksess i bl.a. teateroppsetningene Karl & Anna (Rogaland Teater, Sol av Isfolket (Fagernes) og Gul Måne (Riksteatret/DÅT), på film har han spilt i bl.a. Fia og Klovnene, Deadline Torp og i Inspektøren og Havet ( ZTF). Han er initiativtager til prosjektet og har sammen med sine gode hjelpere Espen Andersen x 2, finansiert prosjektet.

Øvrige skuespillere Trine Wiggen, Hassan Brijany, Lars Arentz–Hansen, Cathrine Borkenhagen, Anders Dahlberg, Ulla Marie Broch og Harald Kolaas. Oscar Marinius Eftedal fra Drammen debuterer som skuespiller.

Fotograf Rolv Håan NFF og Komponist Rune Mikael Glimsdal Distributør SEG

Norgespremiere på Kino City I Drammen 28.august 2009. Haugesund Filmfestival august 2009.